WIJN VAN LARS

 
 

Normaal gesproken wil ik niemands drinkgedrag bekritiseren, maar in het geval van Prosecco ontkom ik er niet aan. Over Prosecco wordt nogal eens laatdunkend gedaan in Nederland en dat komt vooral doordat er in ons land zoveel slechte Prosecco wordt gedronken. Echte Hollanders als we zijn, kijken we vooral naar de prijs en niet naar de kwaliteit. Dat is bij een product als Prosecco verleidelijk, maar naar mijn mening totaal verkeerd.


Prosecco kan namelijk heel goed en mooi zijn, als deze met zorg en kennis wordt gemaakt, zoals door San Giuseppe van de aimabele Giuseppe Battistella. Zijn kleine, maar mooie Azienda Agricola ligt in de prachtige heuvels net ten westen van Conegliano, een landschap dat officieel in aanmerking komt om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen te staan.

San Giuseppe is een echte specialist: op het hele domein staat enkel prosecco aangeplant en Giuseppe Battistella maakt alleen maar Prosecco. Dat merk je; er zit een bepaalde precisie in de wijnen die ze flink boven de massa doen uitsteken. Ik ken ze nu al zo’n 10 jaar en ze worden naar mijn mening ook elk jaar nog beter. Vandaar dat het nu tijd is ze aan u voor te stellen.Prosecco Spumante Extra Dry ‘Vignadoro‘                        
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut
 

Azienda Agricola San Giuseppe (Veneto, Italië)

Info