WIJN VAN LARS

 
 

Dit jonge, dynamische wijnbedrijf heb ik ontdekt door een tip van de leading lady van de vaderlandse wijnschrijverij (ra, ra, wie bedoel ik?), waarvoor ik haar zeer dankbaar ben!


Het is het wijngoed van Elisabeth Pichler-Krutzler en Erich Krutzler, dat is gevestigd in Dürnstein, een van die prachtig gelegen dorpen aan de Donau. Beiden komen uit voorname wijnbouwgeslachten. Zij is de dochter van Franz Xaver Pichler, beter bekend als FX, en de beroemdste wijnproducent van de Wachau, hij is van de familie Krutzler die in Deutsch-Schützen in Südburgenland o.a. een paar geweldige wijnen van blaufränkisch maken.

Sinds 2006 maken zij uit verschillende wijngaarden bij Dürnstein, Unterloiben en Oberloiben, zoals Klostersatz, Loibenberg en In der Wand, geweldige Grüner Veltliners, Rieslings en een Pinot Blanc. Een voortreffelijke Blaufränkisch uit Deutsch-Schützen maakt het overtuigende aanbod compleet. Pichler-Krutzler is een zeer ambitieus wijngoed, dat nu al van zich doet spreken, maar met de potentie om echt tot de top van de Wachau te gaan behoren. Ik ben dan ook trots dat ik u de volgende wijnen mag aanbieden:  1. Opsommingsteken Wachau Grüner Veltliner Frauengärten 2010                       

  2. Opsommingsteken Wachau Grüner Veltliner Klostersatz 2009

  3. Opsommingsteken Wachau Riesling In der Wand 2009

Südburgenland Blaufränkisch Weinberg 2007
 

Weingut Pichler-Krutzler (Wachau, Oostenrijk)

Info