WIJN VAN LARS

 
 

Als er een wijnbouwland is in Europa dat marktbewust opereert en dus wijnen voortbrengt met een geweldige prijs-kwaliteit-verhouding, dan is het Spanje. Zeker op het gebied van rode wijnen maakt men optimaal gebruikt van de vaak ideale omstandigheden om tegen aantrekkelijke prijzen overtuigend goede wijnen te maken. Bodegas Pago de Ayles is een mooi voorbeeld van een, niet eens zo groot, Spaans wijnbedrijf dat goede wijnen maakt voor een verbluffend lage prijs.


Ayles is gevestigd in Mezalocha, net ten zuidwesten van Zaragoza, in de provincie Aragon. De mooie bodega ligt op een heuvel en is omringd door 50 hectare eigen wijngaarden. De wijnen vallen onder de DO Cariñena, een van de oudste beschermde wijngebieden van heel Spanje (1932), maar ze zijn zeer eigentijds. Ze gebruiken zowel echte Spaanse druivenrassen als tempranillo als ook internationaal bekende als merlot en cabernet sauvignon, die vaak samen een cuvée vormen. Dit werkt bijzonder goed, want het geeft de wijnen iets onmiskenbaar Spaans, maar ook een internationale appeal. Die karakter wordt versterkt door het gebruik van zowel Frans als Amerikaans eikenhout voor de rijping van de wijnen.


De meest overtuigende wijn is hun Crianza van het label ‘DEMBA’, een wijn van tempranillo en cabernet sauvignon, die twaalf maanden rijpt in eikenhouten vaten van eerste en tweede jaars gebruik:Cariñena Crianza ‘Demba’ 2006                                       
 

Bodega Pago de Ayles (Cariñena, Spanje)

Info